WannaCry Ransomware

Nu de ransomware WannaCry in de wereld huishoud is het goed te weten dat de door hier verkrijgbare Eset beveiligingen er tegen beschermen.
Eset meld:

Ja, alle ESET versies detecteren de ransomware als Win32/Filecoder.WannaCryptor. Deze detectie is al aanwezig in onze software sinds 06-04-2017.

Klanten die gebruik maken van ESET Endpoint Security, ESET Internet Security of ESET Smart Security (Premium) zijn daarnaast ook nog beschermd tegen de kwetsbaarheid die deze malware misbruikt, omdat Network Attack Protection al sinds 25-04-2017 in staat is misbruik van deze kwetsbaarheid te detecteren.

Maakt u gebruik van een andere scanner, zorg dan in elk geval dat u die bijwerkt naar de laatste versie en helemaal update.
Zorg er ook voor dat u alle Windows updates installeert, want door een lek in Windows kon dit virus zich verspreiden. Als de update nog niet automatisch geïnstalleerd is, vindt u die op de site van Microsoft.

Indien u nog Windows XP, Vista of Server 2003 dan wordt dit lek niet meer gedicht. Overstappen naar een modernere versie van Windows is dan aan te bevelen.