Platenspeler

Misschien wilt u, net als vele mensen, best wel weer eens vinyl draaien. Alleen, toen u uw platenspeler van zolder haalde, deed deze het niet meer, kwam bijna niet meer op gang, klonk een stuk slechter dan jaren geleden, of kon u de speler helemaal niet meer aansluiten op uw versterker.

Veel van deze problemen kan ik voor u oplossen. Mogelijk door de aandrijving te repareren, of contacten te reinigen. Ook kan het zijn dat het vet voor de smering inmiddels hard of stroperig is  geworden door de jaren van stilstand. Verder zou ook nog de naald of het element defect kunnen zijn.

Technics platenspeler

Natuurlijk kunt u ook zojuist een nieuwe pick-up aangeschaft hebben, maar kunt u deze helemaal niet meer aansluiten op uw audioset. Dit komt doordat er op een nieuwe audioset / homecinema set geen phono ingang meer zit. Hiervoor heeft u een ‘phono pre-amp’ nodig, of in gewoon Nederlands, een ‘platenspeler voorversterker’. Deze versterker zorgt ervoor dat het geluid versterkt wordt naar het juiste niveau, zodat deze op een willekeurige ingang op uw versterker kan worden aangesloten.
Een versterker die goed genoeg is voor normaal gebruik (Dus geen raar gebrom, of slecht geluid.) kunt u hier al voor €35,- aanschaffen. Beter kan altijd, bijvoorbeeld van Cambridge audio, of Pro-Ject, maar natuurlijk zijn die ook weer wat duurder.

Audio Technica LPW40